Internettool energiebesparing gereed

Veel agrariërs zijn zich nog onvoldoende bewust van hun energieverbruik. Met enkele eenvoudige maatregelen is het mogelijk om jaarlijks duizenden euro’s te besparen op de energierekening.


Op basis van een onderzoek onder 50 agrariërs in de Veenkoloniën heeft adviesbureau DLV een internettool ontwikkeld waarmee agrariërs in de Veenkoloniën eenvoudig hun energieverbruik kunnen vergelijken met andere bedrijven. Met deze internettool krijgen agrarische ondernemers niet alleen inzicht in het energieverbruik op hun bedrijf, maar ook in de mogelijkheden om hierop te bezuinigen. Dit gebeurt aan de hand van de huidige energiebehoefte, de specifieke bedrijfssituatie en de normbehoefte. Elk bedrijf krijgt na het invullen een e-mail met daarin de resultaten ten opzichte van het gemiddelde bedrijf in de Veenkoloniën. Klik hier om de internettool in te vullen.

Dit project is uitgevoerd in opdracht van de Agenda voor de Veenkoloniën. Voor meer informatie neemt u contact op met Jan Willem van der Klugt, projectleider DLV, j.w.van.der.klugt@dlv.nl of 06-53427221

Lees ook het artikel van RTV Noord.