Wageningse studenten doen onderzoek

Een groep van zes (internationale) studenten uit Wageningen zal in de maanden november en december regelmatig een bezoek brengen aan de Drentse en Groningse Veenkoloniën. Veranderingen in het Europese subsidiebeleid zorgen voor minder stabiele en onvoorspelbare inkomens in de agrarische sector. Boeren zullen hierop moeten anticiperen.


De zes studenten zullen zich dan ook acht weken inzetten om de mogelijkheden voor deze boeren te onderzoeken.

Wat zijn de huidige agrarische praktijken? Hoe kunnen oogsten van de belangrijkste gewassen (suikerbiet, zetmeelaardappel en granen) verhoogd worden? Wat zijn innovatieve mogelijkheden om winsten in de agrarische sector te vergroten? Slechts enkele vragen waar de Wageningse studenten zich de komende weken over zullen buigen.

Interviews met boeren, experts en verwerkingsindustrieën staan gepland, met als doel om uiteindelijk antwoorden en nieuwe inzichten te verkrijgen. Het onderzoek moet resulteren in een aantal aanbevelingen over hoe de landbouw in de Veenkoloniën kan bijdragen aan een bio-based economy in de Veenkoloniën. Na acht weken van intensief onderzoek zullen de resultaten in de week voor kerst gepresenteerd worden op de proefboerderij ’t Kompas in Valthermond.