Melkveehouders uit de veenkoloniën zijn samen met Boerenverstand gestart met het praktijknetwerk “koloniale kringloopboeren”. 


Binnen dat netwerk gaan ze onderzoeken hoe de bodem – plant – dier – mest kringloop verder gesloten kan worden. Op een manier dat zowel de melkveehouder als de akkerbouwer daar voordeel bij hebben.

Tijdens de KANON bodemdag gaan we de kennis met u delen. Zo laten we zien hoe u eenvoudig en goedkoop de conditie van de bodem kunt scoren. We vertellen alles over de optimale benutting van drijfmest en stuifbestrijding en demonstreren de DuoSpray mesttank. We laten u de mogelijkheden zien van de kringloopwijzer op uw eigen bedrijf en hoe u met een optimale rantsoensamenstelling van de koeien en een beter bodembeheer veel meer geld kunt verdienen.

Onder degenen met de meest innovatieve ideeën hoe er een win-win situatie tussen melkveehouders en akkerbouwers kan ontstaan, verloten we boerenverstand T-shirts.  

Datum:     29 augustus 2013
Tijd:         13.00 – 17.00 uur
Locatie:     PPO Proefboerderij 't Kompas, Valthermond

Financiering van dit project is mede mogelijk gemaakt door: MESDAG fonds, SKB en de praktijknetwerkregeling van het Ministerie van Economische Zaken.

Boerenverstand, adviesbureau voor een duurzame landbouw
Frank Verhoeven & Erik Smale
Postbus 114, 3500 AC, Utrecht
06 1486 9160
info@boerenverstand.org
www.boerenverstand.org