Peter W. Gelling nieuwe programmamanager Agenda voor de Veenkoloniën

Per 1 maart 2021 is Peter W. Gelling benoemd als nieuwe programmamanager van de Agenda voor de Veenkoloniën en gebiedscoordinator Regio Deal Natuurinclusieve landbouw. Als programmamanager gaat hij een centrale rol vervullen in de uitvoering van de Regio Deal Natuurinclusieve landbouw in de Veenkoloniën, Westerwolde en Oldambt. Binnen deze Regio Deal werken agrariërs, inwoners, landbouw- en natuurorganisaties, onderwijs, de provincies Groningen, Drenthe en Fryslân en het Rijk in acht gebieden samen aan een toekomstbestendige landbouw. Die handelingsperspectief biedt aan boeren voor de versterking van de biodiversiteit met een positief effect op het bedrijfsinkomen. 

Gelling was sinds 2018 werkzaam als adviseur voor Treant Zorggroep. Daarvoor was hij een aantal jaren bestuurlijk actief als wethouder in de gemeente Stadskanaal, waar hij onder andere Milieu en Duurzaamheid, Ruimtelijke Ordening en Leefbaarheid in portefeuille had.

De uitdaging die de Agenda zich voor de komende jaren heeft gesteld is om een impuls te geven aan de 'brede welvaart' in de Veenkoloniën, Westerwolde en Oldambt.