Kolonisten gezocht

Het doel van deze inzendig is om ondernemers en gemeenschappen te activeren, en opnieuw dichter bij de pioniersmentaliteit te brengen.

In onze strategie voor de Veenkoloniën gaan we op zoek naar nieuwe kolonisten.  Ondernemers die risico willen nemen, die wegen willen verkennen die voorheen nog niet zijn bewandeld.  Kolonist-zijn kan je echter niet alleen, je hebt partners nodig, gezellen in een soms moeilijke strijd en een gemeenschap die je steunt en die je verder stuwt tot je slaagt. 

We willen de ondernemers en de gemeenschappen activeren en opnieuw dichter bij de poiniersmentaliteit brengen.  De individuele ondernemer krijgt daarom een grote vrijheid en draagt wel zelf het risico, terwijl de lokale gemeenschap in de wijkvergadering gezamenlijk de beslissingen kan nemen maar er samen nadien de verantwoordelijkheid voor draagt. 

Ondersteuning van deze individuele initiatieven door het intercommunaal forum en de coöperaties zal volgens ons een robuuste landbouwketen doen onstaan, die schokken in de wereldmarkt van landbouwproducten goed kan opvangen.

Bekijk in de bijlage hieronder de complete inzending en meer informatie.

Dit voorstel is ingezonden door: CLUSTER + Jan Zaman, Antwerpen: David Verhoestraete, Jan Zaman

Inzending geeft aandacht aan:

Bevolking
Energie
Landbouw
Water

Bijlagen