De veenkolonien met elkaar verbonden

Het doel van deze inzending is een geleidelijke overgang naar een flexibele toekomst via kleine ingrepen waarin het landschap op elk moment als eindproduct gezien kan worden.

De Veenkoloniën zijn divers, een gemeenschap met een sterke visie en ondernemersmentaliteit die zelf weet waar de regio behoefte aan heeft. Dit ontwerp gaat uit van de kracht van de regio. De Veenkoloniën zijn een werklandschap, waar genoeg ruimte is om te wonen en recreëren. Door het verbeteren van de infrastructuur en het stimuleren van regionaal contact tussen bewoners, ondernemers en onderzoekers geven we ruimte aan de initiatieven uit de regio. Dit plan biedt geen bindend eindbeeld. Het plan geeft een begeleidende fysieke structuur en door vermindering van beklemmende regels, levert dit een casco op waarin ruimte is voor iedereen. Het plan is geen grootschalig en jarenlang durend bouwproject, maar een geleidelijke overgang naar een flexibele toekomst via kleine ingrepen waarin het landschap op elk moment als eindproduct gezien kan worden.

Bekijk in de bijlage hieronder de complete inzending en meer informatie.

Dit voorstel is ingezonden door: Maarten Verbeek (jvg), Wouter Holtslag (jvg), Annelien Kapper (jvg), Tom Kraak (jvg), Margriet van Vianen (jvg) (Den Haag).

Inzending geeft aandacht aan:

Bevolking
Energie
Landbouw
Water

Bijlagen